Mijn portfolio

Design met een verhaal. Wat betekent dat nou precies? Leuk dat je het vraagt. Die betekenis zit in de onderliggende gedachte, de metafoor of het verhaal. Het grote geheel. Dat is wat het verschil maakt tussen alleen een mooi plaatje en een design met een verhaal. Bekijk een selectie van mijn werk in het onderstaande portfolio.

Bekijk mijn Dribbble, Stack Exchange en Medium voor meer werk.

UI design

Het ontwerpen van een sterke user interface (UI) is een belangrijk onderdeel van de user experience (UX). Het is één van de aspecten waarin ik mij gespecialiseerd heb. Op deze pagina staan een aantal voorbeelden van projecten waarin ik (onder andere) heb gewerkt aan de UI.

Voor mij is het ontwerpen ooit begonnen in Macromedia Freehand en een hele oude versie van Adobe Photoshop toen ik een jaar of 6 was. Vrachtwagentjes, bomen, auto’s en appels. Ik weet het nog goed. Inmiddels een goede 20 jaar later heb ik dat omgezet naar een veelzijdige set van design skills. User interface design is hierin een belangrijk onderdeel. Deels omdat het daar voor mij begonnen is. Deels omdat dat is wat je als gebruiker ziet. Die geschiedenis neem ik nog elke dag in mijn werk mee.

BrandLoyalty Case UX
Optaplanner User Interface Design Mobile

UX design

In mijn UI design portfolio had ik het over hoe ik ooit begonnen was met ontwerpen in Photoshop en Freehand, toen ik ongeveer 6 jaar oud was. Dat was ook de tijd dat Don Norman door aan het breken was met zijn term – user experience design. Ik wist uiteraard nog van niks. UX design is voor mij een stuk later gekomen.

Visual design

Naast UI design en UX design heb ik een apart portfolio voor visual design. Bekijk deze hieronder.