De user experience (UX) driehoek

 In Wat is UX?

De user experience driehoek

User experience (UX) is hip. Op social media (en verschillende vacaturebanken) vind je allerlei kreten die iets met UX te maken hebben. Designer, UI/UX, developer, researcher. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Heb jij moeite om alle termen uit elkaar te houden? Of misschien kun je wel wat hulp gebruiken bij het duidelijker neerzetten van wat jij als UX’er doet? Lees dan vooral verder.

Wat is de user experience driehoek?

De meest voorkomende termen die je online tegen zult komen zijn de volgende – UX designer, researcher en developer. Deze drie samen vormen de user experience driehoek. Het mooie is dat jij je als UX’er binnen deze driehoek kunt plaatsen. Vaak is het zo dat een UX’er gespecialiseerd is in één van de drie hoeken, basiskennis heeft in een tweede hoek en mee kan praten in de derde en laatste van de hoeken. Ben jij gespecialiseerd in de hoek van research? Dan kan je jezelf een user experience researcher noemen!

afbeelding van de ux driehoek

Ik ben van nature een designer. Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in usability en interactie. Nu werk ik inmiddels een aantal jaar als user experience designer. Ik heb door mijn specialisatie in interactie en usability basiskennis van research. Vandaar mijn visie over hoe een goed design meer is dan alleen een mooi plaatje.

Unicorns. Een mythe?

Soms hebben we het over een unicorn – iemand die gespecialiseerd is in alle drie de hoeken van de user experience driehoek. Dat is sowieso een vraag om jezelf af te vragen. Specialiseer ik mij in één (of meerdere) hoek(en)? Of word ik een soort spin in het UX web?

bron van t-shape designers nodig.

Bestaat de user experience driehoek wel?

Je zou je af kunnen vragen of we het wel over een driehoek kunnen hebben. Is een ‘plaatjesmaker’ of een ‘developer met begrip van UX’ wel een echte user experience professional? Naar deze rollen is vraag, dus het bestaat. Dat is één manier van naar deze stelling kijken. Puur theoretisch gezien is een user experience professional iemand die een klantvraag weet te vertalen naar een passende oplossing. Hij is in staat om deze oplossing te testen en aan te scherpen waar nodig. Dat het er gelikt uitziet en in alle browsers ondersteund wordt is van latere zorg en niet de directe verantwoordelijkheid van een UX’er.

afbeelding van de ux lijn.

In mijn ogen heeft de UX driehoek dan ook maar twee hoeken, en is het dus een lijn met in de ene hoek research en in de andere hoek design. Elke user experience professional valt ergens op deze lijn.

Een driehoek of een lijn. Maakt het uit?

Kort gezegd heb je de driehoek om aan te geven hoe UX in de markt staat en de lijn om aan te geven wat UX in essentie is. Waar zie jij jezelf staan? Ben jij gespecialiseerd binnen de UX driehoek, of zie je jezelf meer ergens op de UX lijn staan?

Recent Posts