Bernardus Golf

Bernardus Golf is de nieuwe golfbaan in Cromvoirt (Nederland). Het is een project van Robert van der Wallen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de laatste details van het terrein.

Bij Bernardus Golf draait alles om de klant. De ervaring voor de klant moet van begin tot eind ultiem zijn. Bernardus wil gebruik maken van big data om hiervoor te zorgen. Voluit heet het bedrijf dan ook Bernardus ‘Golf and Memories’. Voor mij een uitgelezen om mij volledig te richten op een geweldige user experience.

Klant

Bernardus Golf

Klant

UX designer & consultant

Toegepaste competenties en tools

De uitdaging

Bernardus wil de klant een dag bezorgen om nooit te vergeten en hier onder andere big data voor gebruiken. Dat klinkt heel mooi, maar wat betekent dat in de praktijk? Wat is die onvergetelijke dag volgens Bernardus? Aan mij de taak om dit uit te zoeken en te realiseren.

Deze situatie vraagt om een totaaloplossing waar een sterk user interface design op de juiste momenten van de klantreis aan de klant getoond wordt. Op die manier kun je een complete user experience neerzetten die zowel de klant als Bernardus Golf helpt.

Design met een verhaal

Heb je wel eens een heel lang formulier in moeten vullen? Dan weet je hoe vervelend dat is. We ontkomen er helaas niet aan. Hoe ontwerp je een formulier op een manier dat het niet zo lang is, of niet zo lang voelt?

Een formulier korter maken is niet altijd mogelijk, maar een formulier korter laten voelen kan altijd. Speel in op de drie levels van design zoals Don Norman het beschrijft en maak je gebruiker aan het lachen. Een blije, lachende gebruiker zal een lang formulier als minder storend ervaren. Dit kan je doen door gebruik te maken van storytelling om je design sterker te maken. Een leuke animatie of een verhalende opbouw voor of tijdens het invullen van een lang formulier helpt al enorm.