User Interface Design

Het ontwerpen van een sterke user interface (UI) is een belangrijk onderdeel van de user experience (UX). Het is één van de aspecten waarin ik mij gespecialiseerd heb. Op deze pagina staan een aantal voorbeelden van projecten waarin ik (onder andere) heb gewerkt aan de UI.

User interface design is een categorie binnen mijn portfolio. Bekijk meer voorbeelden van UI op Dribbble.

Toegepaste competenties en tools

Voor mij is het ontwerpen ooit begonnen in Macromedia Freehand en een hele oude versie van Adobe Photoshop toen ik een jaar of 6 was. Vrachtwagentjes, bomen, auto’s en appels. Ik weet het nog goed. Inmiddels een goede 20 jaar later heb ik dat omgezet naar een veelzijdige set van design skills. User interface design is hierin een belangrijk onderdeel. Deels omdat het daar voor mij begonnen is. Deels omdat dat is wat je als gebruiker ziet. Die geschiedenis neem ik nog elke dag in mijn werk mee.

Over mijn user interface design werkwijze

Ook de user interface is onderdeel van een complete user experience. Denk bijvoorbeeld aan de flow door de verschillende stappen die een gebruiker moet doorlopen om een taak af te ronden. Hoe laat je de juiste elementen opvallen op het juiste moment? Stuk voor stuk van enorm belang. Een user interface design kan de gebruikerservaring maken of breken. Dat is het mooie (maar ook de uitdaging) van het maken van een sterk UI design.

Om dit voor elkaar te krijgen, steek ik veel tijd in het schetsen van de UI zoals ik hem wil maken. Dit doe ik niet zomaar. Ik heb daar mijn eigen UI design werkwijze in die mij ondersteunt om dit voor elkaar te krijgen.

Een voorbeeld – Inner Circle

Inner Circle is een zakelijke social applicatie gericht op bedrijven. Na een mislukte eerdere poging om de applicatie van de grond te krijgen, heeft Open Circle Solutions een project in het leven geroepen genaamd Inner Circle 2.0. Deze keer met het doel om Inner Circle als product in de markt te zetten. Ik heb aan dit project gewerkt als Visual, UI en UX designer.

Inner Circle Mobile UI

Een voorbeeld – Bernardus Golf

Bij Bernardus Golf draait alles om de klant. De ervaring voor de klant moet van begin tot eind ultiem zijn. Bernardus wil gebruik maken van big data om hiervoor te zorgen. Voluit heet het bedrijf dan ook Bernardus ‘Golf and Memories’. Om dit voor elkaar te krijgen is een sterke UI een vereiste.

Voor Bernardus Golf heb ik voor verschillende formaten een user interface design ontwerpen. Bezoekers van de golfbaan moeten zich bij aankomst aanmelden. Dit gebeurt via een tablet waardoor de bezoeker dit lekker in de lounge van het clubhuis kan doen, onder het genot van een glas wijn of een kop koffie. Daarnaast moet een medewerker van de front office weten wie vandaag allemaal op bezoek komt. Hiervoor heb ik het GMS (Golf Management System) ontworpen.

Bernardus Golf UI

Mijn UI design portfolio

Bekijk hieronder mijn volledige portfolio waarin UI design een (grote) rol heeft gespeeld.

Wat nog meer over UI design?

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Bekijk mijn portfolio voor meer werk, voorbeelden van user interface design en meer. Daarnaast kun je nog verder kijken op mijn Medium en Dribbble pagina’s.