Digital Dictation

G2 Speech ontwikkelt een softwareoplossing op het gebied van spraakherkenning, Digital Dictation genaamd. Ze richten zich voornamelijk op de medische sector en zijn onder andere actief in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

In veel gevallen wordt het maken en verwerken van dictaten op een oude en omslachtige wijze uitgevoerd. Gebruikers maken hun dictaten op ouderwetse recorders en transporteren deze op CD. Vervolgens worden de dictaten ter controle teruggeluisterd en met de hand gekopieerd in een database. Hier is veel winst te behalen. G2 Speech zorgt voor een oplossing die beter, sneller en minder foutgevoelig is.

Dit project is onderdeel van mijn user experience design portfolio.

Klant

G2 Speech

Mijn rol

UX designer & researcher

Toegepaste competenties en tools

UI DesignUX Design, UX Design, Agile/Scrum, Sketch, Omnigraffle, Pen en papier, pitchen en presenteren.

De uitdaging

G2 Speech richt zich op de medische sector. Dat betekent dat de gebruikers van Digital Dictation veelal hoogopgeleide medische specialisten zijn. Ze hebben drukke banen in nog drukkere ziekenhuizen. Om een goede opname te maken die voldoet aan de kwaliteitseisen, is een omgeving nodig waarin een gebruiker in alle rust zijn dictaten kan opnemen. Hoe combineer je deze twee uitersten met elkaar?

Een fout is snel gemaakt. Vooral in de medische hoek kan dit enorme gevolgen hebben. Hoe kan een applicatie voor Digital Dictation fouten voorkomen?

Design met een verhaal

Digital Dictation is letterlijk een design met een verhaal. De gebruikers vertellen hun verhalen door middel van dictaten. Een medisch specialist wordt vaak onderbroken. De applicatie moet daar dan ook mee om kunnen gaan. Zowel technisch als qua design. Als gebruiker kun je makkelijk je dictaat pauzeren, hervatten en bewerken. Je krijgt hier altijd de juiste feedback voor op het juiste moment.