Brandloyalty

Brandloyalty is marktleider op het gebied van loyaliteitsprogramma’s. Dit doen zijn in meer dan 40 landen. In Nederland zijn ze onder andere bekend van de spaaracties die zij bij grote supermarkten uitvoeren. Het bedrijf wil een aantal tools moderniseren voor haar medewerkers. Om tot het gewenste resultaat te komen, zoekt BrandLoyalty naar inzichten in waar ze bij zo’n modernisering op moeten letten. Deze inzichten moeten als basis dienen voor de vervolgstappen bij deze modernisering.

Ik heb als UX designer en consultant in teamverband gewerkt aan het creëren van deze inzichten. Mijn focus lag hierbij op de inzichten vanuit het oogpunt van de gebruiker.

Dit project is onderdeel van mijn user experience design portfolio.

Klant

BrandLoyalty

Mijn rol

UX designer en consultant

Toegepaste competenties en tools

UX Design, UI Design, prototyping, Agile/Scrum, Sketch, Omnigraffle, pen en papier.

De uitdaging

BrandLoyalty is een grote internationale organisatie. Binnen het bedrijf gebeurt veel. Het proces om van een eerste gesprek tot en met een uitgevoerd loyaliteitsprogramma te komen, is daarom zeer uitgebreid. Meerdere medewerkers verdeeld over enkele afdelingen hebben gedurende dit proces met de verschillende tools te maken. De uitdaging is aan mij om deze mensen ten eerste aan tafel te krijgen en daarnaast met een oplossing te komen die voor al deze personen voor een gewenst resultaat zorgt.

Daarnaast is het project in eerste instantie opgezet vanuit een technisch oogpunt; tools moeten gemoderniseerd worden. De doelstellingen vanuit het bedrijf hebben dan ook met techniek te maken. Een doelstelling voor mij is om binnen dit project duidelijk te krijgen wat ik als UX designer voor de medewerkers die met de tools aan de gang gaan, kan betekenen.

 

Design met een verhaal

Ik noemde het al eerder. Het opzetten en uitvoeren van een loyaliteitsprogramma is een uitgebreid proces waar BrandLoyalty veel tijd en aandacht in steekt. Gedurende dit proces groeit zo’n loyaliteitsprogramma; het vertelt een verhaal. Ik heb veel tijd gestoken in het leren begrijpen van dit proces. Wat zijn de stappen die een loyaliteitsprogramma doorloopt en wie is daarvoor verantwoordelijk? Deze vragen heb ik via een groot aantal user interviews weten te definiëren.

Het team heeft aan het eind van het project een gedefinieerde product backlog, een aantal aanbevelingen en een inschatting van de kosten en verdere projectduur opgeleverd. Ik heb vanuit mijn UX rol requirements van het design opgesteld voor alle user stories, een onderzoeksrapport geschreven en een eerste design concept ontworpen.