Visie

Design is meer dan alleen een mooi plaatje. Een goed design is een design met een verhaal. Dit verhaal versterkt het design en daarmee de ervaring van de gebruiker. Een design met een verhaal is onderdeel van een compleet geheel waarin elk onderdeel met elkaar praat en elkaar versterkt.

Wat je idee ook is, je komt altijd in aanraking met mensen. Wil je succesvol zijn, dan kan je maar beter weten hoe je die mensen het beste kunt bereiken. Een passend design met een goed verhaal draagt daar aan bij.

Andersom werkt het ook. We hebben allemaal onze wensen en dromen. Om die te realiseren, hebben we die ideeën nodig. Zo is de cirkel rond. Als user experience (UX) designer zit je daar precies tussenin, waar mensen en ideeën elkaar raken.

Dit geldt ook voor onderdelen die op het eerste gezicht niks met design te maken lijken te hebben. Voorbeelden hiervan zijn mythologie en psychologie. Er zijn per project tal van externe onderwerpen die bijdragen aan het versterken van een design. Dit complete geheel is de user experience (UX).

UX staat voor gebruikersgemak. Het gevoel dat iets gewoon werkt. Dat gevoel is wat het verschil maakt voor een gebruiker om voor jou te kiezen of juist niet. Investeren in UX betaalt zich terug in meer tevreden klanten, meer conversie en meer omzet.

Waarom een visie belangrijk is

Design is een totaaloplossing. Het gaat verder dan alleen dat wat je op het scherm ziet. Daarom geloof ik dat een designer ook meer is dan alleen de tools die hij nodig heeft om iets te maken. Een goede designer heeft een visie over zijn werk. Als je over mij en hoe ik mijn werk doe leest, wil ik daarin heel duidelijk mijn visie op design naar voren laten komen.