User Interface (UI) Design

User Interface (UI) Design

Een goed design is meer dan alleen een mooi plaatje. Dat is wat ik altijd zeg. Ik geloof daar heilig in, maar dat wil niet zeggen dat dat mooie plaatje mag ontbreken. Dat mooie plaatje is een essentieel onderdeel van het grote geheel. Dat uit zich vaak in de vorm van een prachtig user interface (UI) design. Want soms moet iets er gewoon mega vet uitzien.

Bekijk mijn Dribbble voor meer van mijn designs.

In het kort

  • Passend design voor elk formaat scherm.
  • Nooit zomaar een design. Altijd doordacht.
  • Gewoon super vet. Dat valt op.

Mijn user interface (UI) design werkwijze

Dat mega vette ontwerp komt niet zomaar tot stand. Vaak heb ik voordat ik hieraan begin al een aantal onderzoeken uitgevoerd. Uit dat onderzoek komen resultaten die ik meeneem in de keuzes die ik moet maken voor mijn design. Een applicatie voor een golfbaan ziet er qua UI design heel anders uit dan de UI voor een applicatie gericht op sociale interactie. De eerstgenoemde geef ik een zakelijke uitstraling door in het design gebruik te maken van een schreefletter, veel witruimte en een tone-of-voice die past bij de normen en waarden die een golfbaan nastreeft. Een sociale applicatie ontwerp ik daarentegen met veel meer kleur, meer ronde vormen en misschien zelfs wel helemaal zonder hoofdletters.

De bovenstaande afbeeldingen zijn onderdeel van de Inner Circle 2.0 en File Transfer UI projecten. Beiden zitten qua ontwerp meer in de sociale hoek die ik net beschreef.

Gebaseerd op het eerder genoemde onderzoekresultaat kan ik snel aan de gang. Ik ben op de hoogte van de meest actuele trends op het gebied van design. Material Design en Apple’s Human Interface Guidelines kan ik dromen. Vaak gooi ik die samen en voeg ik er nog een stuk eigen ‘schwung’ aan toe om tot een eigen UI design te komen. Beide bovenstaande projecten zijn dan ook representatief voor mijn stijl van ontwerpen. Veel kleur, veel witruimte (en een voorliefde voor Ubuntu en Lato als font).