Hey! Mijn naam is Nick Groeneveld

Aangenaam! Mijn naam is Nick Groeneveld. Ik ben 27 jaar oud en woon in Den Bosch. Momenteel ben ik werkzaam als UX Designer & Researcher bij Idean in Utrecht. Idean is onderdeel van Capgemini.

Nick Groeneveld

Mensen beschrijven mij als een enthousiast iemand die kracht en rust uitstraalt. Ik probeer elke dag wat nieuws te leren. Deze wil om te leren zie je terug in mijn werk. Voor mijn design maak ik namelijk graag gebruik van richtingen buiten design. Denk hierbij aan psychologie en storytelling.

Bekijk mijn Dribbble, Stack Exchange en Medium voor meer werk.

Visie

Design is meer dan alleen een mooi plaatje. Een goed design is een design met een verhaal. Dit verhaal versterkt de algehele ervaring van de gebruiker. Een design met een verhaal is onderdeel van een compleet geheel waarin elk onderdeel met elkaar praat en elkaar versterkt.

Wat je idee ook is, je komt altijd in aanraking met mensen. Wil je succesvol zijn, dan kan je maar beter weten hoe je die mensen het beste kunt bereiken. Een passend design met een goed verhaal draagt daar aan bij.

Andersom werkt het ook. We hebben allemaal onze wensen en dromen. Om die te realiseren, hebben we die ideeën nodig. Zo is de cirkel rond. Als user experience (UX) designer zit je daar precies tussenin, waar mensen en ideeën elkaar raken.

Dit geldt ook voor onderdelen die op het eerste gezicht niks met design te maken lijken te hebben. Voorbeelden hiervan zijn mythologie en psychologie. Er zijn per project tal van externe onderwerpen die bijdragen aan het versterken van een design. Dit complete geheel is de user experience (UX).

UX staat voor gebruikersgemak. Het gevoel dat iets gewoon werkt. Dat gevoel is wat het verschil maakt voor een gebruiker om voor jou te kiezen of juist niet. Investeren in UX betaalt zich terug in meer tevreden klanten, meer conversie en meer omzet.

“Nick heb ik leren kennen als een rustige, sociale en leergierige UX specialist. Voor veel klanten is hij een aanwinst in hun team. Het precies afleveren van zijn werk zit hem in zijn bloed.”

Tom Teunisse – Account manager @ Capgemini

Competenties

User Experience (UX) Design

Een passend design. Iets waar de gebruiker écht wat aan heeft. Meer dan alleen een mooi plaatje.

User Interface (UI) Design

Het ontwerpen van visueel sterke software. Zowel desktop als mobile. Lees meer over hoe ik UI design aanpak.

Visual Design

Het mooie plaatje. Dat wat mensen zien. Tone-of-voice, kleuren, fonts. Noem het maar op!

UX Research

Het onderzoeken van de wensen, behoeften en problemen van gebruikers. Lees meer over hoe ik mijn UX Research werk doe.

Presenteren en pitchen

Een goed design is pas echt goed zodra je het over kan brengen op je doelgroep.

Conceptontwikkeling

Het ontwikkelen van een eerste idee tot een compleet product of ontwerp.