Hey! Mijn naam is Nick Groeneveld

Aangenaam! Mijn naam is Nick Groeneveld. Ik ben 27 jaar oud en woon in Den Bosch. Momenteel ben ik werkzaam als UX designer en consultant bij Idean in Utrecht. Idean is onderdeel van Capgemini. Op dit moment doe ik een project voor Rabobank.

Nick Groeneveld

Mensen beschrijven mij als een enthousiast, sociaal en rustig persoon. Ik probeer elke dag wat nieuws te leren. Deze wil om te leren zie je terug in mijn werk. Voor mijn design maak ik namelijk graag gebruik van richtingen buiten design. Denk hierbij aan psychologie en storytelling.

Bekijk mijn Dribbble, Stack Exchange en Medium voor meer werk.

Visie

Design is meer dan alleen een mooi plaatje. Een goed design is een design met een verhaal. Dit verhaal versterkt het design en daarmee de ervaring van de gebruiker. Een design met een verhaal is onderdeel van een compleet geheel waarin elk onderdeel met elkaar praat en elkaar versterkt.

“Nick heb ik leren kennen als een rustige, sociale en leergierige UX specialist. Voor veel klanten is hij een aanwinst in hun team. Het precies afleveren van zijn werk zit hem in zijn bloed.”

Tom Teunisse – Account manager @ Capgemini

Ervaring

Het is inmiddels al 2020. De tijd vliegt! Ik weet nog hoe ik in 2016 begon aan mijn eerste volledige baan als designer. Inmiddels is dat bijna 5 jaar geleden en heb ik voor verschillende bedrijven en opdrachtgevers gewerkt.

Capgemini

Sinds augustus 2019 ben ik in dienst bij Capgemini (Utrecht). Daar werk ik als user experience consultant bij Idean; de creative agency van het bedrijf. Ik heb als UX designer en UX researcher gewerkt aan verschillende projecten. Op dit moment werk ik via Idean aan een project bij Rabobank.

Augustus 2019 – Heden

Projecten

Rabobank

Defensie

Lamb Weston Meijer

Competenties

Design is meer dan alleen een mooi plaatje. Zo doe ik mijn werk. Om dat voor elkaar te krijgen, ontwikkel en profileer ik mij in meerdere (design)competenties.

Tools

Mijn werk doe ik met mijn eigen set gereedschap; variërend van pen en papier tot en met een uitgebreid Axure prototype om een oplossing voor een vraagstuk te valideren.

Nick Groeneveld Sketch

Sketch

Visual & UI design

Nick Groeneveld InVision

InVision

Prototyping

Nick Groeneveld Axure

Axure

Prototyping