Icon Exploration

Deze iconen heb ik gemaakt als onderdeel van het Optaplanner project. Optaplanner kan onder andere gebruikt worden voor het plannen en roosteren van medewerkers die in diensten werken. Om deze diensten duidelijk onderscheidbaar te maken, heb ik voor elke dienst een icoon ontworpen. Deze worden gebruikt in de user interface van Optaplanner.

De iconen staan, van links naar rechts, voor de ochtenddienst, dagdienst, avonddienst en nachtdienst.

Bekijk dit project ook op Dribbble.

icon-exploration

De uitdaging

De grootste uitdaging voor mij was om een verschillend icoon te bedenken voor ochtend en avond. De meest voor de hand liggende oplossing was die van het uitbeelden van de opkomende zon voor de ochtend en de ondergaande zon voor de avond. Deze lijken te veel op elkaar om een onderscheidend icoon te kunnen maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de zonsopkomst voor de ochtenddienst en de opkomst van de maan en sterren voor de avonddienst.

Ondermijning

Het onderstaande icoon staat symbool voor het woord ‘ondermijning’, specifiek gericht op georganiseerde misdaad. De uitdaging voor het maken van dit icoon zat hem er in dat ondermijning een woord is die voor veel mensen onduidelijk is.

crime_icon