Blog

Design met een verhaal. Wat betekent dat nou precies? Naast de visuele kant heeft user experience (UX) design ook een tekstuele kant. Lees dus ook vooral over wat UX is, blogs, tips uit de praktijk en de klantcases die hieronder staan.

Veel van mijn artikelen zijn ook te vinden op Medium. Bekijk die ook gerust. Let wel, deze artikelen zijn in het Engels geschreven.

15 April 2019

Wat elke designer van Leonardo da Vinci kan leren

Leonardo da Vinci (1452-1519) was één van de bekendste schilder die ooit geleefd heeft. Hem enkel schilder noemen, doe je hem te kort mee. Wist je bijvoorbeeld dat hij naast schilder ook beeldhouwer en uitvinder was? We kunnen dan ook veel van hem leren.

12 Maart 2019

Eerst de kleurplaat. Dan het kleuren.

Ben je net begonnen aan een nieuw designproject? Begin dan met ontwerpen in zwartwit. Sterker nog, begin met pen en papier als je de tijd daarvoor hebt. Dit levert namelijk een enorm voordeel op ten opzichte van direct volledig in kleur beginnen. Zie het als een kleurplaat zoals je die vroeger had.

24 Februari 2019

De vouwbare telefoon. Doorbraak of gimmick?

Het is eindelijk zover. Na maanden van geruchten heeft Samsung vorige week zijn eerste vouwbare telefoon aangekondigd. De Samsung Galaxy Fold is een feit. Andere telefoonmakers volgden snel. Zo hebben ook Huawei en Oppo een vouwbare telefoon laten zien. Hebben we te maken met een doorbraak op het gebied van de mobiele telefoon? Of is een vouwbare telefoon niet meer dan een nice-to-have gimmick?

8 Februari 2019

Hoe je storytelling gebruikt om een sterk verhaal neer te zetten

Als mensheid zijn wij altijd liefhebbers geweest van goede verhalen. Onze dromen zijn verhalen. We dromen over de klassieke mythes en legendes, over wat we willen bereiken, over liefde en over sterven.