Hey!

Mijn naam is Nick Groeneveld. Ik ben 26 jaar oud en woon in Den Bosch. Ik werk als User Experience Consultant bij Open Circle Solutions in Eindhoven. Ik ben een enthousiast iemand die kracht en rust uitstraalt. Mensen beschrijven mij als de rust zelf. Ik stop veel tijd in sport en gezondheid. Ik sport vier keer per week en probeer elke dag iets nieuws te leren.

Bekijk mijn Dribbble, Stack Exchange en Medium voor meer werk.

elemental_series_water
elemental_series_air

Visie

Design is meer dan alleen een mooi plaatje. Een goed design is een design met een verhaal. Dit verhaal versterkt de algehele ervaring van de gebruiker. Een design met een verhaal is onderdeel van een compleet geheel waarin elk onderdeel met elkaar praat en elkaar versterkt.

Ik probeer alle onderdelen van design samen te voegen tot een compleet geheel. Dit geldt ook voor onderwerpen die, op het eerste gezicht, niks met design te maken lijken te hebben. Dit kunnen onderwerpen zijn zoals geschiedenis, mythologie of psychologie. Er zijn per project tal van externe onderwerpen die bijdragen aan het versterken van een ontwerp. Het is aan mij om deze te vinden en toe te passen.

Curriculum Vitae

Open Circle Solutions

September 2018 – Heden

Open Circle Solutions is een bedrijf die maatwerk software-oplossingen levert. Bij Open CircleSolutions ben ik werkzaam als User Experience Consultant.

Fans4Music

Maart 2017 – Augustus 2018

Fans4Music was een startup in de muziekindustrie die als doelstelling had om muzikanten via een platform met (nieuwe) fans in contact te brengen. Binnen Fans4Music was ik Visual Interaction & User Experience Designer.

Gedurende mijn tijd bij het bedrijf was ik onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van het designproces. Dat betekent dat ik de verschillende stappen die je doorloopt van een eerste idee tot en met de uiteindelijke technische uitvoering heb opgezet.

Naast het bedenken hiervan, ben ik anderhalf jaar lang ook verantwoordelijk geweest voor de uitvoer hiervan. Dit heeft in een gestroomlijnd proces geresulteerd waarbij snel geschakeld kon worden tussen stakeholders, de programmeurs en ik.

Mobile Pioneers

April 2016 – Maart 2017

Mobile Pioneers was een bedrijf die zich specialiseerde in (mobiele) applicatie-ontwikkeling. Mijn rol binnen dit bedrijf was die van Visual Interaction & User Experience Designer. In de praktijk betekende dat dat ik bij projecten van begin tot eind betrokken en verantwoordelijk was voor de visuele en creatieve uitingen vanuit een ‘user centered’ benadering.

Ik heb pitches voorbereid en gewerkt aan (de)briefings, eerste schetsen en concepten. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het visuele ontwerp en de oplevering van het project aan de klant. Mooie voorbeelden hiervan zijn projecten in de medische wereld (digital dictation voor artsen, een platform voor eerste- en tweedelijnszorg), applicaties voor het optimaliseren van het proces van de workforce en projecten in de retail.